daily drama

Drama Queenin uusi senior copywriter Risto Etelämäki on tunteiden ammattilainen

Viimeiset yksitoista ja puoli vuotta Risto Etelämäki aloitti puhelut sanoilla “Avidlysta Risto moi”. Suunnittelijana ja luovana johtajana toiminut Etelämäki siirtyy nyt Avidlysta (ent. Zeeland, Zeeland Family) Drama Queenin uudeksi senior copywriteriksi.

Etelämäen vankka ammattitaito nojaa luovuuden synnyttämään liikkeeseen ja monialaiseen yhteistyöhön. Hänen mukaansa parhaat luovat ratkaisut syntyvät törmäyttämällä ajatuksia, ilmiöitä, osaamista ja teknologiaa.

“Yleisesti ottaen luovuus alkaa siitä, kun tuodaan yhteen asioita ja ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan tai siitä on kovin kauan”, sanoo Etelämäki.

Luovaa työtä Etelämäki kutsuu tunnelajiksi.

“Tehtävämme on synnyttää, herättää ja liikuttaa tunteita. Muu seuraa kyllä perässä. Tykkään sanoa, että missään ei ole mitään järkeä ilman tunnetta.”

“On huippujuttu, että Risto liittyi Drama Queenien riveihin. Hän tuo mukanaan valtavasti kokemusta ja vahvistaa luovaa osaamistamme entisestään”, iloitsee Drama Queenin toimitusjohtaja Matias Mero.

Mero sanoo myös olevansa samaa mieltä Etelämäen kanssa tunteen merkityksestä luovassa työssä.

“Juuri nyt on trendikästä puhua mm. datasta, tekoälystä ja automaatiosta, mutta ilman tunnetta ne jäävät heppoisiksi apuvälineiksi. Kun haluamme tehdä jotain merkityksellistä, huomattavaa ja toimintaa synnyttävää, tarvitsemme tunnetta”, Mero toteaa.

Uusi senior copywriter odottaa Drama Queenilla työskentelyltä luovan ympäristön lisäksi yhdessä tekemistä – ihmisiä, ihan livenä, ihan kunnolla, tunteella, sydämellä. Yhteistyön merkityksellisyys korostuu erityisesti pandemian synnyttämänä poikkeusaikana.

“Viisaus ei asu vain yhdessä päässä. Moni on melko hyvä yksin, mutta jokainen on aina paljon parempi yhdessä”, summaa Etelämäki.