Hyvä, parempi, paras?

Tänä keväänä sain kunnian toimia kahden merkittävän kilpailun tuomaristossa; New York Festivals Advertising Awardsissa, joka on kilpailuista suurempi ja jonka keskiössä on luovuus ja kokonaisratkaisut, sekä AME Awardissa, joka keskittyy markkinointiviestinnän tuloksellisuuteen.

Tuomarointi Grand Juryssa on melkoinen urakka. Arvioin ja kävin läpi kahdessa eri vaiheessa yhteensä yli 300 työtä eri puolilta maailmaa. Työmäärästä ja siihen kuluvasta ajasta huolimatta työ oli kuitenkin erittäin inspiroivaa. Ideoiden ja tekemisen taso on maailmalla ensiluokkainen, ja oli mielenkiintoista nähdä, miten eri markkinoilla samoja haasteita voidaan lähestyä usealla eri tavalla.

Entäpä ne työt sitten? Alallamme paljon puhuttu ilmiö, kantaaottavuus, paistoi isosti läpi. Brändit haluavat kertoa suurelle yleisölle, kenen tai minkä puolella ne seisovat. Monen vaikuttavimman työn ytimessä on myös teko tai palvelu, jonka ympärille koko kampanja rakentuu. Suomesta katsottuna oli myös silmiä avaavaa huomata miten isojen ja koskettavien haasteiden äärellä useat maat ovat ja miten markkinointiviestinnänkin keinoin näitä ongelmia halutaan parantaa.

Toinen selkeä trendi oli teknologian valjastaminen fyysisesti tai muuten rajoittuneiden ihmisten avuksi. “Technology has value when it makes disability to abillity“ ei taivu suoraan suomen kielelle, mutta oli upea tutustua nerokkaisiin ratkaisuihin, joissa esimerkiksi Amazon ECHOn kaltaista teknologiaa käytetään täysin muuhun kuin viihdetarkoitukseen tai miten algoritmilla rakennetaan puhekyvyttömille mahdollisuus puhua omalla äänellään. Wow!

Toki mukaan mahtui myös huippuluokan luovia ratkaisuja ja ideoita jotka saivat tuhahtamaan: “Miksi minä en keksinyt tuota?!”

Miten Draama Queen sitten tätä kaikkea hyödyntää? Luovana johtajana vastuullani on kehittää kaikkien Drama Queeniläisten osaamista ja ymmärrystä monipuolisesti. Tutustumme valikoituihin kisatöihin ja analysoimme niitä yhdessä. Näiden ideoiden jalostuksista ja niistä syntyneestä inspiraatiosta hyötyvät siis jatkossa asiakkaammekin. Matiaksen TOP 5 (ei paremmuusjärjestyksessä)

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields

Consent(Required)