Onnea Drama Queen!

25 vuotta, neljännesvuosisata. Huh huh. Kunnioitettavan pitkä aika oikeastaan mille vain, ja itsenäisen markkinointiviestintätoimiston taipaleeksi jo hatunnoston arvoinen saavutus. Olenkin iloinen, ylpeä ja onnekas, että saan toimitusjohtajana olla osa Drama Queenin juhlavuotta, ja pysähtyä hetkeksi miettimään menneitä ja luoda tulevaa.

Oma draamahistoriani alkoi 14 vuotta sitten, jolloin otin tavoitteekseni hankkia työpaikan mainostoimistosta. Taustalla oli kymmenisen vuotta digimarkkinoinnin ja IT-ratkaisujen parissa, ja digitaalisen hyökyaallon harjalla pähkäilin, että osaamisellani saattaisi olla käyttöä silloin vielä melko perinteisellä tavalla toimivassa mainostoimistokentässä. Ja kuinkas sitten kävikään? Kohtalo puuttui peliin ja sain yllättäen yhteydenoton Mainostoimisto Satumaasta. Toimistosta, johon en jostain tuntemattomasta syystä ollut suunnitelmani tiimoilta ollut laisinkaan yhteyksissä.

Satumaa ja satumaalaiset tekivät heti vaikutuksen. Perustajajäsenet Minna, Juha ja Jari olivat välittömiä, lämpimiä ja aidosti kiinnostuneita kehittämään liiketoimintaa eteenpäin. Luovuudestaan jo tuolloin tunnetulla toimistolla oli juuri kaipaamani haaste, ja palaset loksahtivat paikoilleen. Sain tehtäväksi kehittää Satumaalle oman digitaalisen markkinointiviestinnän tiimin ja tuoda digitaalisen tekemisen ajattelua koko toimistoon ja sen asiakkaille. Jälkeenpäin voin sanoa, se oli henkilökohtainen “lottovoitto”.

25 vuoteen mahtuu luonnollisesti lukemattomia tarinoita. Onnistumisia, mokia, harmaita hiuksia ja hulvatonta naurua. Cannesissa nautiskeltuja roseeviinejä, kesken työpäivän ratkenneita housuja ja järkyttävässä flunssassa göteborgilaisessa hotellissa soitettuja puheluita, joilla houkuteltiin Chuck Norris Suomeen. On kuitenkin muutama asia, jotka mielestäni ovat kaiken ydin.

Ensimmäinen on niin sanottu ”satumainen henki”. Fiilis, jonka itsekin koin, kun ensimmäisen kerran astuin toimiston ovesta sisään. Mystinen taikapöly, joka ulottuu yhtä lailla omaan väkeen, asiakkaisiin ja kumppaneihin. Tunne siitä, että meillä ja meidän kanssamme on mukavaa tehdä töitä. Väitän, että sillä on suuri merkitys talon poikkeuksellisen pitkiin työsuhteisiin ja asiakkuuksiin sekä Vuoden Toimisto -kilpailussa saavutettuun moninkertaiseen menestykseen.

Toinen ydinjuttu on rohkeus. Olemme kasvaneet kolmen kaveruksen turkulaisesta mainostoimistosta 80 hengen pohjoismaiseksi täyden palvelun markkinointiviestintätoimistoksi. Matkan varrella on siis uskallettu kasvaa, ymmärretty alan muutokset ja pystytty kehittymään maailman ja asiakkaiden tarpeiden mukaan – vieläpä niitä sopivasti ennakoiden.

Kolmantena mainitsen maalaisjärjen. En rohkeuden vastakohtana, vaan sen täydentäjänä. Vaikka kasvuun liittyy aina riskejä ja tuntemattomia muuttujia, olemme tehneet riittävän fiksuja peliliikkeitä pysyäksemme pinnalla. 25 vuoteen on kuitenkin mahtunut kaksi lamaa ja pandemia.

Mutta hei. Nyt muistelot sikseen ja eteenpäin. Vaikka elämme vielä keskellä koronaa ja sen nostattamaa sumuverhoa, niin tiedän, että Drama Queenillä on edellytykset porskuttaa menestyksekkäästi seuraavatkin 25 vuotta. Markkinointiviestinnän muuttuessa yhä kiihtyvämmällä vauhdilla, pidämme katseen pallossa ja keskitymme jatkossakin olennaiseen: osaajien hyvinvointiin, inspirointiin ja kehittämiseen, asiakkaiden kuuntelemiseen ja haastamiseen sekä luovaan ajatteluun joka tuottaa tuloksia. Se vaatii työtä, näkemystä ja pitkäjänteisyyttä, mutta sehän sopii. Niistä meillä on jo 25 vuoden kokemus.