Vaihda värikkäämpi vaihde päälle Instagramissa

Mikä siellä somessa trendaa, mikä blendaa, sopii sun agendaan? Päälle kannattaa vaihtaa ainakin leikkisämpi, värikkäämpi ja liikkuvampi vaihde. Mustavalkoiset kuvat ja yksinkertaisuus eivät jaksa inspiroida juuri tällä hetkellä, joten pakataan ne hetkeksi pieneen purkkiin. Purkin voi sitten hakea varaston hyllyltä, kun aika taas koittaa.

1. Kollaasit ja karusellit

Nyt ei tyydytä boksiin, jonka Instagram alustana antaa. Rajoja venytetään kollaaseilla, joiden avulla on mahdollista lisätä useampia kuvia, pientä twistiä ja askartelutunnelmaa. Kollaasien ansiosta oman tyylinsä vivahteita saa kauniisti esille. Kekseliäisyys ja leikkisyys ovat päässeet kollaasien muodossa liitämään vapaana.

Karusellit ovat olleet jo pitkään loistojuttu – useamman kuvan saa julkaistua kerralla eikä feediäkään tarvitse turhaan pilata. Kollaasien tavoin karusellitkin ovat päässeet vielä uudelle luovuuden tasolle, niin sanotulle nextille levelille. Kokeilemisen arvoista on kuvien vertikaalinen jatkaminen karusellilla. Sama kuva jatkuu tyylikkäästi, kun sormella hipaistaan vasemmalle.

Leikkaa, liimaa ja luo kuvasta tarina:

Esimerkki 1Esimerkki 2Esimerkki 3Esimerkki 4Esimerkki 5

2. Efektit ja grafiikka

Lisää oma kädenjälkesi kuviin efekteillä. Grafiikoita ja sarjakuvamaisuutta voi helposti luoda viivoilla, muodoilla ja väreillä. Valokuvien realistisuutta saa rikkoa luvalla. Efektejä hyödyntämällä brändien on mahdollista tuoda värinsä kuviin ja muodostaa yhtenäistä ilmettä.

Ilmiöön kuuluu myös vintage-efektien suosio. Vintagemuoti ja filmikuvien trendikkyys nousevat esiin sosiaalisen median puolella. Jos käsillä ei ole aitoa filmikameraa, kokeile toisiko filtteri saman tyylikkään efektin.

Kuvat puhuvat puolestaan:

Esimerkki 1Esimerkki 2Esimerkki 3Esimerkki 4Esimerkki 5

3. Videot

Videot koukuttavat katsojia ja lisäksi sosiaalisen median alustat tukevat niitä erinomaisesti. Instagramin ovat vallanneet TikTok -videot, Skipidi-videot, triangelitanssivideot, reseptivideot, asuvideot, satisfying-videot, tarinaosion videot, livestreamit, 360-videot, looppivideot, vertikaalivideot, AR/VR -videot – ja ylipäätään kaikenlaiset videot. Trendivideo tai ei, yleisö sitoutuu nyt liikkuvan kuvan avulla tehokkaimmin.

Vielä ei kannata unohtaa IGTV-ominaisuutta, jonka kehittämiseen Instagram keskittyy suurella intohimolla. Aikaisemmasta poiketen IGTV:n videosisältö näkyy nyt myös mainfeedillä yhä useampien uteliaiden silmäparien houkutuksena. Alusta muuttuu kohti tavallista TV:tä, jossa pyörii jatkuvasti jotakin. Rohkeimmat ovat veikanneet, että IGTV tulee kuluvan vuoden vuoden aikana tosissaan haastamaan jopa videokuningatar YouTubea.

Esimerkki 1Esimerkki 2Esimerkki 3Esimerkki 4Esimerkki 5Esimerkki 6

Lopuksi vielä pienen pieni vinkki:

Kommenteista voi vihdoin tykätä yhtä helposti kuin kuvistakin. Enää ei tarvitse yrittää tähdätä pieneen sydämeen kommentin oikeassa laidassa. Tuplaklikkaa, jos tykkäät tästä uudistuksesta!

Lotta Kivelä

Kirjoittaja on Drama Queenin viestintäassistentti, joka on kiinnostunut kuulemaan mikä väri olisit, jos olisit väri. Jos siis saa kysyä vain yhden kysymyksen.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields