daily drama

Vuoden toimisto. Ehkä kahdenkin?

Odotukset olivat jälleen korkealla, kun jännitimme maaliskuussa Vuoden toimisto 2021 -tutkimuksen tuloksia. Joko saisimme vihdoin odottamamme ykköspaikan? Tutkimus järjestettiin Suomessa viidettä kertaa, ja Drama Queen on säännöllisesti sijoittunut suurten mainostoimistojen kategoriassa kolmen parhaan joukkoon.

Kirvelevästi saimme kuitenkin “tyytyä” – viime vuoden tapaan – kakkossijaan erittäin kovassa seurassa. No. Oikeastihan Vuoden toimisto -tutkimuksessa on kyse paljon muustakin kuin sijoituksista. Se on aidosti hyödyllinen työkalu ja datan lähde osa-alueisiin, joissa olemme asiakkaidemme mielestä onnistuneet ja asioihin, joihin tulevaisuudessa meidän tulisi kiinnittää vielä enemmän huomiota. Katsotaanpa tätä dataa hieman tarkemmin.

Vuoden toimisto -tutkimus koostui tänä vuonna kolmesta seuraavasta osiosta: Basic, Advanced ja koronakriisi. Näissä kysymysten aihealueet käsittelivät yleistä asiakastyytyväisyyttä, toimiston vahvuuksia ja heikkouksia sekä yhteistyötä pandemian aikana. Asiakastyytyväisyyttä arvioitiin 14 eri mittarilla, joiden keskiarvosta muodostui kokonaisarvosana. Meillä se oli tänä vuonna 8.77, joka siis oikeutti kokonaissijoituksissa toiselle sijalle.

Kuitenkin sijoitumme 14 mittarista kuudessa ykkössijalle. Osa-alueet, joissa asiakkaamme arvostavat meitä erityisen korkealle ovat strateginen osaaminen, loppuasiakkaiden tuntemus, digitaalinen osaaminen, toimitusvarmuus, hinta-laatusuhde ja koettu liiketoimintahyöty. Projektijohtamisessa, aloitteellisuudessa, sitoutuneisuudessa, toimialaosaamisessa ja brändiosaamisessa olimme kakkossijalla. Kaikki edellä mainitut ovat oleellisen tärkeitä toimivan kumppanuuden ja asiakkaan aidon lisäarvon ja liiketoiminnallisen hyödyn kannalta. Eli juurikin niiden asioiden, joista meille maksetaan.

Missä sitten pitäisi hieman parantaa? Mihin kiinnitämme jatkossa vieläkin tarkemmin huomiota? Olimme sijalla kolme kahdessa mittarissa: luovuudessa ja yhteistyön arvioinnissa. Vaikka kyse on desimaaleista ja kumpikaan arvosana ei ole hälyttävän huono, on se meille signaali, josta otamme nyt kopin. Keskitymme kuluvana vuonna siihen, että nämäkin asiat saadaan samalle tasolle muun tekemisen kanssa.

Nostan vielä yhden luvun tähän loppuun. Ensimmäistä kertaa Vuoden toimisto -tutkimus esitti asiakkaiden suositteluhalukkuuden NPS (Net Promoter Score) muodossa. Asiakkaiden antama NPS Drama Queenille on 81 %, joka on huikea luku. Se on tutkimuksessa isojen markkinointiviestintätoimistojen kategoriassa liki puolet parempi kuin keskiarvo ja kaikkien tutkimukseen osallistuneiden keskiarvoa 20 % parempi.

Kiitos kaikille asiakkaillemme, että näette vaivaa vastatessanne tutkimukseen ja autatte meitä olemaan vieläkin parempia kumppaneita. Arvostamme sitä kovasti.