100 syytä matkailla Suomessa -kampanja palkittiin Vuoden matkailukuvan nostajana

Kolmatta vuotta kotimaisia matkailijoita innostava markkinointikampanja ”100 syytä matkailla Suomessa” palkittiin Finnish Travel Gala 2019 -kilpailussa Vuoden matkailukuvan nostajana. Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma ry:n kampanja onnistui nostamaan kotimaisen matkailun kesän ilmiöksi, ja tämä näkyi myös kotimaanmatkailun erinomaisissa kasvuluvuissa. Drama Queen vastasi kampanjan toteutuksesta.

"Olen suunnattoman ylpeä siitä, että kampanjan myötä yksittäiset yrittäjät ovat yhdistäneet voimansa, ja kilpailijoista on tullut kumppaneita. Kampanja sai Suomen matkailutoimijat yhdistämään upealla tavalla voimansa, mutta se oli myös osoitus markkinointi- ja viestintäkoneiston onnistuneesta yhteispelistä", kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Kampanjan verkkosivusto 100syytä.fi tavoitti hienosti matkailijat ja vastasi heidän tiedonjanoon, sillä sivustolla luettiin kotimaisten matkakohteiden esittelykortteja touko-syyskuun aikana yli 1,2 miljoonaa kertaa. Sivustolla vieraili yli 400 000 kävijää. Vahvasti digitaalisiin kanaviin rakennettu kampanja onnistui aktivoimaan matkailijat myös sosiaalisessa mediassa, jossa kampanjan kanavat keräsivät 13 000 uutta seuraajaa ja yhteensä tavoitettiin yli 1,5 miljoonaa suomalaista. Mediassa kampanja oli kesän aikana esillä 114 kertaa. Drama Queen vastasi koko kampanjan toteutuksesta verkkosivuista mainontaan ja viestintään.

Kampanjan vauhdittama kiinnostus kotimaanmatkailuun heijastui hienosti myös majoitustilastoihin: kotimaiset yöpymiset kasvoivat touko-heinäkuussa 6,4 prosenttia, joka vastaa yli 300 000 yöpymisvuorokautta.

"Kotimaan kohteiden markkinointi on aikaisemmin ollut pirstaloitunutta, eikä se ole tarjonnut inspiraatiota varsinkaan nuoremmille kohderyhmille. Kampanja on onnistunut synnyttämään aivan uudenlaista Suomi-fiilistä ja vastannut tämän päivän matkailijoiden tarpeeseen löytää tieto kootusti yhdestä paikasta", toteaa kampanjan asiakkuusjohtaja ja Drama Queenin hallituksen puheenjohtaja Minna Koivurinta.

"Kotimaisten matkailijoiden kysyntään on pystyttävä vastaamaan ja heihin on panostettava. Kotimaanmatkailijat ovat tärkeimpiä lähettiläitämme myös rakennettaessa kuvaa Suomesta matkakohteena ulkomaalaisille", muistuttaa Hellén.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja jatkuu taas ensi vuonna. Se käynnistyy heti toukokuun alussa ja jatkuu syyskuun loppuun asti.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields

Consent(Required)