Jos sulla ei ole mitään kuulemisen arvoista, älä puhu

Olipa kerran Ami Hasan, joka muistikuvani mukaan kehotti eräässä artikkelissa vaihtamaan levyä silloin, kun kaikki muut alkavat soittaa suutaan samasta asiasta. Nuo sanat luikertelevat mieleeni usein, niistä on tullut jo korvamato. Syy siihen on markkinointiviestinnän asiantuntijoissa, jotka ovat pilanneet alan tiedon.

Henkilöbrändäyksen aikakaudella – alaspäin pyöristettynä noin 90 % tapauksista - kotimainen markkinointiviestinnän asiantuntija saa minussa aikaan reaktion, joka saa minut välttämään näitä asiantuntijoita. Heidän sanomisensa ovat usein yhtä freesejä kuin steissin edessä lojuvat tumpit. Hyvin monessa asiantuntijaräpissä sanoman parasta ennen päivä on mennyt jo liian kauan sitten. Näin koen, vaikka olen ymmärrykseltäni vain keskiverto kynä penaalissa. Enkä edes tiedon himosukeltaja.

Ymmärrän sen, että joka päivä jossain päin maailmaa The Beatles tulee jollekin uutena asiana. Mutta ei voida olettaa, että asiakaskaan pysyisi koko palaverin hereillä, jos ainoa asia, mitä kerrot on se sama, joita viimeiset kymmenen vastaantulijaakin kertoivat. Miksi markkinointiviestinnän ammattilaiset loukkaavat muita uloshengityksen mukana tulevilla äänteillä?

Se, että meillä ei useinkaan ole mitään kuulemisen arvoista sanottavaa, johtuu siitä, että suurin osa meistä on vain seuraajia. Sen sijaan, että aina toistetaan – vailla ymmärrystä - Yodan ja Steven lainauksia, meidän tulisi luoda omat muistamisen arvoiset viisaudet.

Kyky havannoida pieniä ja suuria asioita, joita muut eivät näe ja kertoa niistä kiinnostavasti on muuttanut Kööpenhaminaan ja hakenut Ruotsin kansalaisuutta. Matkalla isoihin trendisanoihin ja teemoihin on monta pienempää kertomisen ja oivaltamisen arvoista asiaa.

Parhaissa mietelauseissa on useimmiten jotain niin yksinkertaista, että emme huomaa sitä tehdessämme kiireellä maailmasta monimutkaisempaa.

Erni Tuum

Kirjoittaja on Drama Queenin päärynänmuotoinen sointu visuaalisella tittelillä

Tuntemuksia asiasta tai asian vierestä voi laittaa tulemaan erni.tuum@dqcomms.com

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields