Kotimaan matkailukampanjalle tunnustusta Vuoden Mainos -kilpailussa

Kotimaisia matkailijoita innostava markkinointikampanja ”100 syytä matkailla Suomessa” palkittiin Vuoden Mainos 2018 -kilpailussa parhaasta tuloksesta. Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoma ry:n ja markkinointiviestinnän toimiston Drama Queenin toteuttama kampanja onnistui nostamaan kotimaisen matkailun kesän ilmiöksi ja puheenaiheeksi.

”Kampanjan tavoitteena oli mahdollisimman laaja, monipuolinen ja monikanavainen näkyvyys, joka nostaisi kotimaan kohteet kiinnostaviksi ja innostaviksi vaihtoehdoiksi kesän matkasuunnitelmia tehtäessä. Halusimme tehdä 100 syytä -brändin suomalaisille niin tutuksi, että verkkosivusto olisi heille pääasiallinen tiedon ja inspiraation lähde myös jatkossa”, kertoo Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Kampanja sai Suomen matkailutoimijat yhdistämään upealla tavalla voimansa, mutta se oli myös osoitus markkinointi- ja viestintäkoneiston onnistuneesta yhteispelistä. Drama Queen vastasi koko kampanjan toteutuksesta verkkosivuista mainontaan ja viestintään.

”Olemme ylpeitä, että saimme Vuoden mainos -kilpailussa tunnustusta nimenomaan työmme tuloksesta ja vaikuttavuudesta. Kampanja on hyvä osoitus toimistomme 360-ajattelusta”, toteaa kampanjan asiakkuusjohtaja ja Drama Queenin hallituksen puheenjohtaja Minna Koivurinta.

Verkkosivusto 100syytä.fi vastasi taidolla matkailijoiden tiedonjanoon, sillä sivustolla luettiin kotimaisten matkakohteiden esittelykortteja kesän aikana lähes 900 000 kertaa. Kampanja onnistui aktivoimaan matkailijat etenkin sosiaalisessa mediassa, jossa tavoitettiin yli miljoona suomalaista. 100 syytä -kampanja mainittiin sosiaalisen median eri kanavissa keskimäärin seitsemän kertaa joka päivä. Monipuolisen viestinnän avulla kohteille ja kotimaiselle matkailulle saavutettiin runsaasti medianäkyvyyttä – yhteensä yli 500 mediaosumaa ympäri maan.

”Menestys ja hyvät tulokset lisäävät kampanjan kiinnostusta entisestään, joten odotukset tulevaan kesään ovat korkealla. Kampanja on todella merkityksellinen tässä ajassa, kun puhutaan ilmastonmuutoksesta ja lähimatkailun suosiosta”, Koivurinta muistuttaa.

Vuoden Mainos -kilpailun viidessä kategoriassa oli mukana lähes sata Turun talousalueella toteutettua tai sinne kohdennettua markkinointiviestinnän ja muotoilun työtä. Kilpailun voittajat julkistettiin Vuoden Mainostorstain päättävässä gaalassa torstai-iltana Logomossa.

Kampanjan tuloksista kertovan videon voit katsoa seuraavasta linkistä:
vimeo.com/297884801/75eb0d3066

Kampanjan verkkosivuston löydät seuraavasta osoitteesta:
100syytä.fi

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields

Consent(Required)