Kuukauden kuumat 10/2020
Viime viikolla koko maailma on henkeään pidätellen seurannut Yhdysvaltojen presidentinvaalikamppailua. Sen lisäksi, että vapaan maailman johtajan valinnalla on ilmeisiä vaikutuksia maailmanpolitiikkaan, demokratian tulevaisuuteen ja maailmantalouteen, on vaalitaistelu ollut myös todella herkullinen viestinnällinen ja sosiaalisen median jännitysnäytelmä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, järkytyksiä, viestinnällisiä ylilyöntejä ja erinomaisia oivalluksia on riittänyt. Tästä riittää analysoitavaa vielä pitkäksi aikaa.
Kaikenlaista muutakin markkinointiviestinnän maailmassa on kuitenkin tapahtunut. Alla muutama poiminta kuukauden kuumista keskusteluista:
Linkedin Stories vihdoin myös Suomeen
Myös LinkedIn on ottanut käyttöön Snapchatistä, Instagramista ja Facebookista tutun sisältöformaatin Storiesin.
Linkkarin Stories noudattaa tuttua kaavaa: Storyt ovat nähtävissä 24 tunnin ajan, jonka jälkeen ne katoavat bittiavaruuteen. Samaan tapaan kuin muillakin alustoilla, Linkkarissa voi myös hyödyntää erilaisia tarroja, giffejä ja tägäyksiä tarinoiden kaunistamiseksi.
LinkedInin Stories luo mielenkiintoisia mahdollisuuksia erityisesti B2B-markkinoinnin kannalta. Ehdottomasti testiin!
Case Vastaamo ja tietoturva
Terapiakeskus Vastaamon tietomurto on ollut isosti koko kansakunnan puheenaiheena viimeiset viikot.
Mielenkiintoista on ollut, miten aihetta on käsitelty mediassa ja sosiaalisessa mediassa. #Enjaa #enlue tunnisteilla on sitouduttu olemaan jakamatta arkaluontoista materiaalia. Monet ovat avoimesti myös kertoneet omista terapia-kokemuksistaan ja osallistuneet mielenterveysongelmien stigman purkamiseen. Tunnettujen ihmisten hyvät ulostulot terapia-asiassa saattoivat olla heidän tietoturvansa kannalta toisaalta huono veto, kun verkossa samaan aikaan kaupataan varastettuja tietoja.
Yritysten tietoturva ja kansalaisten yksityisyydensuoja ei ehkä ole koskaan ollut tällaisessa laajuudessa esillä. Tämä on varmasti aihe, joka tulee puhuttamaan jatkossa paljon ja antaa aihetta jokaiselle yritykselle miettiä oman tietoturvan tasoa erityisesti jos käsitellään yksityishenkilöiden tietoja.
Pernod Ricard kannustaa brändejä laskemaan ”vihajalanjälkensä”
Hiilijalanjäljen laskeminen on jo monelle yritykselle tuttua puuhaa, mutta moniko on tietoinen vihajalanjäljestään?
Pernod Ricardin masinoima ehdotus vihajalanjäljen kalkuloinnista pohjaa Facebookin, Twitterin, Instagramin ja muiden digitaalisten mainosmedioiden sisältämän vihapuheen määrään. Mitä enemmän brändi kohdentaa markkinointipanostuksiaan runsaasti “saastuttaviin” eli vihapuhetta sisältäviin alustoihin, sitä suuremmaksi sen vihajalanjälki muodostuu.
Ympäristöyhteyksistä tuttu logiikka käsittää myös mahdollisuuden päästöhyvityksiin.
Kiinnostava aloite. Jäämme seuraamaan. #EngageResponsibly