Puolet lihatonta vuonna 2030: Hesburger otti yleisön mukaan uuteen kampanjaansa

Hesburger lanseerasi joulukuun puolivälissä kampanjan, jossa uuden kasvishampurilaisen lisäksi julkistettiin ketjun uusi tavoite: Vuonna 2030 puolet ketjun myynnistä tulee lihattomista tuotteista. Kampanjan on suunnitellut Drama Queen.

Lihakeskustelu käy tällä hetkellä kuumana. Debatti tuotiin osaksi Hesburgerin kampanjaa kysymällä ketjun Facebook-sivulla, olisivatko ihmiset valmiita luopumaan lihasta. Vastauksia saatiin toista tuhatta. Kampanjan mainosvideossa näitä aitoja kommentteja kuullaan näyttelijöiden lukemina. Mainokset suunnitteli Drama Queen ja tuotti Otto Production.

Drama Queenin senior copywriter Annika Ohtonen sanoo, että ratkaisulla haluttiin sitouttaa ihmisiä dialogiin ja osoittaa, että asia ei ole mustavalkoinen.

”Lihankulutuksen vähentäminen on mahdollista, mutta vain jos aidosti kuunnellaan, mitä lopullisen ostopäätöksen tekevät ihmiset asiasta ajattelevat. Suomen suurimpana hampurilaisketjuna Hesburgerilla on ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä kasvistuotteita myös aivan uusille kohderyhmille.”

Ohtosen mukaan nyt julkistettu tavoite summaa ytimekkäästi yhteen teot, joita Hesburger tekee kestävän kehityksen ja kasviproteiinien käytön lisäämisen eteen.

”Hesburger on tehnyt pitkään työtä ilmaston ja ympäristön kannalta parempien tuotteiden sekä ratkaisujen kehittämisessä. Myös mainostoimistolle on innostavaa, että koko kansan brändillä on rohkeutta kyseenalaistaa, tarttua vaikeisiinkin kysymyksiin ja käydä avointa keskustelua asiakkaiden kanssa.”

Hesburger vastaa yleisölle esitettyyn kysymykseen itse paitsi Puolet lihatonta 2030 -tavoitteellaan, myös samalla lanseerattavalla uudella kasvishampurilaisella. Hampurilaisen pihvi on syyskuussa toimintansa aloittaneen Hesburgerin Kaarinan kasviproteiinitehtaan ensimmäinen tuote. Jo tammikuussa on luvassa seuraava uutuus, omalla reseptillä tehty lihapihvin tapainen kasviproteiinipihvi.

Tällä hetkellä lihattomien tuotteiden kappalemääräinen osuus on noin kuusi prosenttia Hesburgerin myynnistä. Toimitusjohtaja Kari Salmela uskoo, että vaikka nykytilanteeseen nähden 50 prosentin tavoite siintää vielä kaukana, on siihen mahdollista päästä.

“Asiakkaamme ovat yhä kiinnostuneempia kasvistuotteista ja haluamme vastata tähän kysyntään. Tuleva tuotteemme on suomalaisen tuotekehityksen vastine maailmalta tuleville pihvi-innovaatioille. Odotamme suurella mielenkiinnolla, millaisen vastaanoton tuote saa”, Salmela toteaa.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields

Consent(Required)