Digitiimille asiakastyöt ovat ongelmanratkaisua

Verkkosivusto, koulutusalusta, mobiiliapplikaatio, datan hallinta, innovatiiviset pelit ja työkalut – hengästyttävänä jatkuva lista kuulostaa ihan digitiimin palveluvalikoimalta. Sitä se onkin, mutta otetaanpa muutama askel taaksepäin.

Lauri Suoperä, Drama Queenin Head of Digital Solutions, haluaa heti kättelyssä murtaa mielikuvan digitiimin katalogista, josta asiakas tuosta vain valitsee haluamansa palvelun. 

”Emme myy yhtä tuotetta tai palvelua vaan ratkaisemme asiakkaan ongelmia”, Suoperä kiteyttää.

Lähtöruudussa Drama Queenin digitiimin asiantuntijat keskustelevat ja puntaroivat pulmaa yhdessä asiakkaan kanssa. Vasta sitten aletaan miettiä, mikä voisi olla pulmaan paras ratkaisu. 

”Ratkaisun pitää vastata asiakkaan tarpeisiin. Joskus ehdotuksemme voi olla verkkosivu, joskus vaikkapa mainoskampanja. Suosittelemme realistisia ratkaisuja tavoitteiden, budjetin ja aikataulun mukaan”, Suoperä selvittää.

”Olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta toimintamallistamme – etenkin siitä, että keskustelemme ymmärrettävästi.”

Yhteistyötä yli tiimirajojen 

Koska Drama Queen on täyden palvelun markkinointitoimisto, digitiimi voi vaivatta yhdistää voimansa toimiston eri osaajien kanssa tai ohjata asiakkaan kokonaan toisen tiimin autettavaksi.

”Jos asiakas tarvitsee esimerkiksi apua hakukoneoptimoinnissa, toimistostamme saa sekä teknistä osaamista että sisältöä.”

Suoperä antaa toisen esimerkin, joka on aito asiakastarina lähimenneisyydestä.

”Eräällä yrityksellä oli ongelmana sisäinen viestintä. Lopulta tiimimme keksi ja kehitti ratkaisuksi ketterän ja kustannustehokkaan mobiiliapplikaation, jonka avulla alati liikkeellä olevat työntekijät pystyivät viestittelemään ja ottamaan ohjeistuksia vastaan.”

Vain muutos on pysyvää 

Drama Queenin digitiimi on täydellinen kombo ammattimaisia tekijöitä, joiden supervoimat täydentävät toisiaan. Voimia voidaan valjastaa projektiin olipa tarve perinteiselle koodaukselle, saavutettavuuden arvioinnille, videotuotannolle tai vaikkapa UX/UI-suunnittelulle. Esimerkit ovat vain pintaraapaisu digitiimin skaalasta.

”Tittelit ja muotit – niihin on vaikea sulloa tiimimme osaajia. Ala muuttuu koko ajan ja siksi myös palvelut ja työnkuvat. Jokaisella meistä on painopisteensä, mutta kaikilla laaja osaaminen ja halu oppia lisää”, Suoperä pyörittelee vastausta tiimin työnjaosta.

”Drama Queenissa on digiasiantuntijoita, joilla on kokemusta sekä suunnittelusta että toteutuksesta jopa 10–15 vuoden ajalta. Sen ansiosta pystymme ajattelemaan ratkaisuja, jotka ovat kaikkea muuta kuin tavanomaisia tai itsestäänselvyyksiä.”

Digityö tarjoaa vapautta ja vastuuta

Suoperän mielestä on hienoa, että työ on jatkuvaa oppimista. Parhaimmillaan uusi asiakkuus on hyppy tuntemattomaan.

”Olemme aidosti innoissaan, kun pääsemme toteuttamaan projektia, jossa ratkaisemme asiakkaan ongelman. Siitä saa kunnon kiksit, kun keksii vastauksen. Joskus se voi vaatia jopa uuden asian tai taidon omaksumista”, Suoperä hymyilee.

Digitiimiltä vaaditaan paljon joustavuutta, mutta hyvänä puolena ovat vaihtelevat työtehtävät.

”Työ tarjoaa paljon vapautta mutta myös vastuuta. Drama Queenissa pääsee tutustumaan monipuolisesti eri ratkaisuihin ja saa paljon arvokasta oppia myös yleisesti markkinointiviestinnästä”, Suoperä vinkkaa digialasta kiinnostuneille.

Mielikuvan liukuhihnatyöstä voi siis unohtaa.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields