Hopee ei oo häpee

Vuoden Toimisto -tutkimuksen tulosten julkistus on varma kevään merkki. Drama Queen on tutkimuksen kestomenestyjä. Niiden kuuden vuoden aikana kun tutkimus on Suomessa järjestetty, olemme olleet joka kerta kolmen parhaan toimiston joukossa. Tänä vuonna odotusta lisäsi kategoriamuutos, kun finaalissa oli vastassa edellisvuosiin nähden uudet haastajat. Joko nyt olisi meidän vuoromme ottaa kärkipaikka?

No. Sijoituimme hopealle – jo kolmannen kerran peräkkäin. Pienen alkupettymyksen jälkeen oli kuitenkin erittäin mieltä ylentävää lukea tutkimustuloksia ja nähdä se arvostus, jota asiakkaamme olivat meitä kohtaan osoittaneet. Tuloksemme oli keskiarvoltaan parempi kuin koskaan aikaisemmin ja marginaali voittaneeseen toimistoon häviävän pieni.

Vuoden toimisto -tutkimus koostui tänä vuonna kolmesta osiosta: Basic, Professional ja Advanced. Kysymysten aihealueet käsittelivät yleistä asiakastyytyväisyyttä, toimiston vahvuuksia ja heikkouksia, sekä yhteistyön tulevaisuuden näkymiä. Asiakastyytyväisyyttä arvioitiin 14 eri mittarilla, joiden keskiarvosta muodostui kokonaisarvosana. Meillä se oli tänä vuonna 8.96, joka siis oikeutti toiseen sijaan.

Osa-alueet, joissa asiakkaamme arvostavat meitä erityisen korkealle ovat projektijohtaminen, loppuasiakkaiden tuntemus, aloitteellisuus, sekä hallinnolliset käytännöt ja rutiinit. Digiosamisessa, luovuudessa, hinta-laatu suhteessa, sitoutuneisuudessa, strategisessa osaamisessa ja toimialan tuntemuksessa sijoituimme kakkoseksi. Nämä ovat mielestäni kaikki tärkeitä toimivan kumppanuuden, sekä asiakkaalle luodun lisäarvon ja liiketoiminnallisen hyödyn kannalta. 

Drama Queen on aidosti asiakkaan puolella. Se on asia, josta olemme ylpeitä ja josta tinkimättömästi pidämme kiinni. Sydäntä lämmittikin lukea erityisesti seuraavia tuloksia: Kun kaikista tutkimukseen vastanneista toimiston vaihtoa harkitsi tai oli vaihtamassa 25% vastaajista, Drama Queenin kohdalla vaihtohalukkuus tai harkinta oli ainoana tutkimukseen osallistuneena toimistona pyöreä 0 %. Tutkimuksessa kysyttiin myös asiakkaiden näkemystä siitä, kokevatko he toimistoyhteistyön enemmän kumppanuutena vai toimittaja-asiakas-suhteena. 75% Drama Queenin asiakkaista kokee Drama Queenin yhteistyökumpanina ja 25% yhtä lailla yhteistyökumppanina ja toimittajana. Molemmat luvut ovat selkeästi yli tutkimuksen keskiarvon. Toista kertaa Vuoden toimisto -tutkimus selvitti myös asiakkaiden suositteluhalukkuuden, eli NPS:n. Asiakkaiden antama NPS Drama Queenille on 64%, joka on huikea luku ja koko tutkimuksen ehdotonta eliittiä. Olemme siis onnistuneet upeasti lunastamaan lupauksemme asiakkaitamme kohtaan. Sen tärkeämpää mittaria ei voi olla.

Kuten aina, parannettavaakin toki löytyy. Jo mainittujen ykkös- ja kakkossijoitusten lisäksi oli muutama osa-alue, joissa olimme kolmansia. Marginaalit mitataan desimaaleissa, eli ovat pieniä, mutta luonnollisesti ammennamme tutkimuksesta tietoa niistä asioista joihin voisimme panostaa entistäkin enemmän. Vuoden Toimisto -tutkimus onkin ollut meille jo vuosia myös työkalu yrityksen kehittämiseen.

Siksipä iso iso kiitos kuuluukin kaikille asiakkaillemme, jotka ehditte oman työnne keskellä vastata tutkimukseen ja antaa arvionne meistä. Lupaan, että tänä vuonna olemme vieläkin parempia, jotta seuraavassa tutkimuksessa pääsemme sen yhden napsun ylöspäin – ja vihdoin korkeimmalle korokkeelle.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields