Drama Queenin uusi luova johtaja Liina Komi: “Luovuus vaatii ennakkoluulotonta ajattelua ja vaivannäköä”

Pitkän linjan copywriter ja Drama Queenin oman jalostuksen tulos Liina Komi on tilannut uudet käyntikortit ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Komi nimitettiin Drama Queenin luovaksi johtajaksi, ja jatkossa hänen vastuullaan on asiakastyön lisäksi myös koko luovan tiimimme tekeminen ja kehittäminen.

Komi aloitti työt Drama Queenilla – eli silloisessa Satumaassa – 2000-luvun alussa kolmekymppisenä copywriterina. Hänelle kävi kuten monelle muullekin; hän mieltyi talon ilmapiiriin ja alkoi kasvaa osana työyhteisöämme.

“Vaikka työnkuva on ulkoisesti pysynyt pitkään samana, työn sisältö on koko ajan kehittynyt vaativammaksi ja strategisemmaksi. Muutama vuosi sitten siirryin virallisesti planneriksi, eli aloin ottaa enemmän ja selkeämpiä vastuita strategiatyöstä. Luovan johtajan pesti on aika luontevaa jatkoa”, Komi kuvailee.

Vastuu koko tiimin kehittämisestä

Komi kokee uuden pestinsä tervetulleena muutoksena.

“Tämä on itselleni ennen kaikkea sellainen hauska hyppy, ei nyt voi sanoa että tuntemattomaan, mutta vähän johonkin uuteen kuitenkin. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tulee vastaan.”

Uudessa roolissaan Komi kokee tärkeänä kehittää koko luovan tiimin osaamista.

“Ehkä kaikkein tärkein juttu on toimia keskustelukumppanina ja sparraajana. Pyrin vaikuttamaan meidän luovien osaajiemme ammattitaidon kehittymiseen jakamalla omaa kokemustani sekä mahdollistamalla osaltani uuden oppimisen. Planneritausta vaikuttaa siihen, että jaksan jankuttaa myös strategisen johdonmukaisuuden eduista.”

Luovuuden lähteillä

Laitoimme uuden luovan johtajamme heti tiukkaan paikkaan ja esitimme viisi kovaa kysymystä luovuudesta ja sen roolista tässä muuttuvassa maailmassa. 

Olkaa siis hyvät; luovan johtajamme näkemyksiä luovuudesta!

1. Mitä luovuus oikeastaan on?

“Kai luovuus pohjimmiltaan on sitä, että antaa itselleen luvan ajatella vapaasti ja kykenee ajattelemaan ilman tiukkoja raameja. Se ei ole aina ihan helppoa. Usein luovuudessa on kyse siitä, että tuttuja asioita yhdistellään uudella tavalla ja katsotaan uusista kulmista.”

2. Maailma muuttuu, mutta muuttuuko luovuus?

“Jos puhutaan ihan ylätasolla, niin ei se varmaan muutu. Toisaalta luovuuteenkin pätee tietysti hyvä vanha sanonta: ainoastaan muutos on pysyvää.” 

3. Mitkä ovat luovan työn tekijän tärkeimmät työkalut 2020-luvulla?

“Oma pää on ehdottomasti tärkein, varsinaisia työkaluja ei tarvita. Toki on hyvä olla käytössä laite, jolla voi lukea kaikki kirjat, katsoa kaikki elokuvat, ajelehtia kaikissa someissa ja kaivaa netistä lisää tietoa ja disinformaatiota. Lopulta kaikki kiinnostava kuitenkin tapahtuu ihmisen mielessä.”

4. Minkälaisia suuntauksia ja trendejä näet tämän päivän luovassa markkinoinnin tekemisessä?

“Isossa kuvassa itselleni on erityisen mielenkiintoista se, miten markkinointi rönsyilee yhä uusille alueille ja pyrkii kietoutumaan osaksi kaikkea inhimillistä toimintaa. Kun mainoksen ennen tunnisti siitä että se tuli telkkarista mainoskatkolla, niin nykyisin markkinointiviestin tunnistaminen on aika lailla vaikeampaa. Asetelma vaatii sekä vastuullisuutta mainostajilta että medialukutaitoa ihmisiltä. Onneksi voi todeta, että meidän asiakkaat ja suomalaiset yritykset yleensäkin haluavat toimia läpinäkyvästi ja vastuullisesti.”

5. Voiko luova johtaja muuttaa maailmaa?

“Kaikki muuttavat maailmaa koko ajan, joten varmaan sitten myös luova johtaja. Mutta vakavasti puhuen, markkinointiviestinnällä on vaikutusta jo pelkästään siitä syystä, että sitä on niin paljon ja kaikki altistuvat sille koko ajan. Mitä mainoksissa näkyy, siitä tulee normaalia. Mitä mainoksissa ei näy, jää helposti marginaaliin. Mainonnalla siis on väistämättä yhteiskunnallisia sivuvaikutuksia, joista mainonnan suunnittelijoiden kannattaa olla tietoisia.

Toisinaan käy niin hyvä onni, että työroolissa saa yrittää muuttaa maailmaa ihan avoimesti. Tästä mainio esimerkki on Suoma ry:n kanssa tehty 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja, joka perustettiin tekemään kotimaanmatkailusta freesiä ja inspiroivaa, mitä se ei viisi vuotta sitten ollut. Nyt on, ja Drama Queenin loistava tiimi on ollut osaltaan mukana vaikuttamassa siihen, että kotimaanmatkailu trendaa sekä matkailuyrittäjien, kansantalouden että ilmaston eduksi.”

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields