Visit Turun Anne-Marget Hellén ja Drama Queen: kimpassa lähes 25 vuotta

Kaikki alkoi Satumaasta. Tai oikeastaan sattumasta. Oli vuosi 1997, kun Visit Turun matkailujohtajan Anne-Marget Hellénin ja silloin vaippaikäisen Drama Queenin polut poikkesivat yhteen ensimmäisen kerran. Matkaan on mahtunut monta muutosta ja uutta tuttavuutta: digitaalisuudesta pallivahalaiseen leskirouvaan Marja Tyrniin.

“Teimme Turun seudun yrittäjien kanssa Huvia meren rannalla -esitettä. Esitteen teosta vastasi Mainostoimisto Satumaa eli nykyinen Drama Queen. Kun seuraavana vuonna esite sai jatkoa, olin siirtynyt Naantalin matkailuyhtiön toimitusjohtajan pestistä Visit Turkuun. Siitä lähtien on Visit Turun mainostoimisto ollut sama eli harvinaisen kauan”, muistelee Hellén yhteistyön alkua.

Nyt yhteistä tietä on tallattu lähes 25 vuotta. Sinä aikana Drama Queen on kasvanut kolmen perustajan turkulaisesta mainostoimistosta lähes satapäiseksi pohjoismaiseksi 360°- markkinointiviestintätoimistoksi. 

Mainosala on tunnetusti tuulinen, joten kysymys kuuluu: miten ne sen Drama Queenissa tekee?

Kaiken takana on rakkaus – sekä idearikkaus, rohkeus ja ajattelun erilaisuus

Rakkaus Turkuun. Se näkyy Hellénin mukaan kaikessa Drama Queenin tiimin tekemisessä. Ja aito innostus. 

Mutta pelkkä rakkaus ei riitä ruokkimaan vuosikymmenestä toiseen uusia ideoita. Mukana on myös rohkeutta ajatella erilailla. Ja siitä ne isot ajatukset lähtevät.

“Olemme saaneet Drama Queenilta aina parhaan kilpailutyön. Heillä on rohkeus tehdä puhuttelevaa markkinointia. Siksi Drama Queen on ollut näin kauan Visit Turun mainostoimisto tai oikeastaan strateginen kumppani”, Hellén lisää.

A niin kuin arvostus, L niin kuin luottamus

Rakkaus Turkuun ei ole laittanut dramaqueeneille lappuja silmille, vaan tavoitteet ovat aina tykyttäneet takaraivossa. Tätä Hellén arvostaa: 

“Kampanjoille asetetut tavoitteet on otettu Drama Queenissa sydämen asiaksi. Ei ole tuntunut siltä, että meillä on alihankkija, joka tekee tilatun työn, vaan meillä on merkityksellinen ja erityinen suhde, jossa arvostetaan kummankin osapuolen ammattitaitoa.”

Pitkässä suhteessa luottamus on kaiken a ja o. Se on joskus ollut koetuksella, kun dramaqueenien kynistä on lähtenyt – noh – asiakkaan rajoja haastavia ehdotuksia. Muutaman kerran nieleskeltyään Hellén on uskaltanut näyttää vihreää valoa myös niille kaikista rohkeimmille ideoille. Ilman lujaa luottamusta Drama Queeniin erästä pallivahalaista Marja Tyrniä ei esimerkiksi olisi valittu Visit Turun mainonnan keulakuvaksi ja myöhemmin vuoden turkulaiseksi. 

Luottamuksen kautta tullut onnistuminen laittoi myös Hellénin suun makiaksi – tai ainakin messingille: 

“Olin aluksi kauhuissani, kun Drama Queenilta ehdotettiin tätä Aku Hirviniemen  sketsihahmoa. Ja miten kävi? Jouduin sanomaan, että taisitte sittenkin olla oikeassa”, Hellén nauraa yhdelle yhteistyön hauskimmista hetkistä.

Kumppanuuden kohokohdat x 2 

Entä ne parhaat yhteiset onnistumiset? 

Hellén mainitsee Kiss my Turun verkkosivun konseptin ja etenkin sloganin, joka menee sopivasti ihmisten ihon alle aiheuttaen keskustelua. Drama Queenin ideoima slogan herätti keskustelua myös kansainvälisessä European Cities Marketing -järjestön konferenssissa. 

“Markkinoinnin professori piti presentaatiota ja sanoi, että sloganit ovat jo vähän eilispäivää. Hän mainitsi, että jos käyttää slogania, sen täytyy olla aivan erityinen – ja näytti esimerkkinä Kiss my Turkua. Silloin tunsin suurta ylpeyttä”, Hellén iloitsee.

Toisen mieleen painuneen onnistumisen Hellén sai maistaa Suoma ry:n puheenjohtajana:

“Kun Suomi täytti 100 vuotta, kysyin Drama Queenin perustajakolmikon Minna Koivurinnalta, että miten me voitaisiin Suomana eli Suomen Matkailuorganisaationa kunnioittaa kotimaan juhlavuotta?”

Tuosta keskustelusta lähti vierimään lumipallo, josta muotoutui kotimaan matkailuun innostava 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja. Nyt jo viidettä kertaa järjestetylle kampanjalle on ropissut palkintoja: Vuoden matkailukuvan luoja, Vuoden ilmiö, Paras tulos...

Pitkä kumppanuus on opettanut molemmin puolin. Visit Turku, ja erityisesti Kiss my Turku -verkkosivu sekä 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjat ovat hioneet Drama Queenista sisältömarkkinoinnin kuningattaren. Visit Turku taas on ollut esimerkiksi vaikuttajamarkkinoinnissa edelläkävijä. Tästä Hellén kiittää Drama Queenin rohkeita ammattilaisia ja lähettää 25-vuotisterveiset: 

“Nyt tuli paljon kehua, kaikki suoraan sydämestä!”

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields