daily drama

Drama Academyssa loistavat tulevaisuuden tekijät

Tulevaisuuden tekijät tässä, terve!

Nyt pääsevät ääneen Drama Queenin intoa puhkuvat traineet, eli drama academylaiset. Mistä koko touhussa on kyse? Ja ennen kaikkea, kuinka juuri sinusta voi kuoriutua seuraava academylainen? Selvennetäänpä hieman.

Tänä vuonna ensi kertaa käynnistetty Drama Academy on Drama Queenin trainee-ohjelma, joka on tarkoitettu opintojen loppuvaiheessa oleville tai vastavalmistuneille mainonnan, markkinoinnin ja viestinnän parissa uraansa suunnitteleville tyypeille.

Miten homma toimii käytännössä? 

“Drama Academyssa perehdytämme osallistujat markkinointiviestintämaailman käytännönläheisesti laajan asiantuntijajoukkomme ja nimetyn mentorin opastuksella. Mentorilla on merkittävä rooli trainee-jakson aikana, sillä haluamme antaa harjoittelijoille mahdollisimman kattavan kuvan yrityksemme työskentelytavoista ja kulttuurista”, kertoo HR Laura Silvonen.

“Luomme jokaiselle traineelle yksilöllisen perehdytysohjelman, jossa huomioidaan yksilölliset vahvuudet, kiinnostuksen kohteet ja mahdollisuudet työllistyä yritykseemme tai markkinointiviestinnän alalle trainee-jakson jälkeen”, Silvonen lisää.

Mukaan valittiin viisi traineeta eri positioihin. Kesään mennessä ensimmäiset heistä ovat suorittaneet puoli vuotta kestäneen palkallisen harjoittelujakson.

Keitä me oikein ollaan? Esittäydytäänpä!

Idaliina “Iitu” Karppanen – Designer Trainee

Minkä projektin parissa työskentelet? 

"Tähän mennessä 100 syytä matkailla Suomessa on työllistänyt minua eniten ja olen saanut syventyä brändin materiaalien tekoon monipuolisesti. Muutamia pienempiä työtehtäviä eri asiakkuuksista on myös tullut työpöydälleni, mikä on ollut hauskaa sillä olen samalla päässyt näkemään muiden tiimien toimintaa."

Mikä on ollut opettavaisinta harjoittelujaksosi aikana?

"Opettavaisinta ja mielenkiintoisinta Drama Academyssä on ollut päästä seuraamaan mainostoimiston elämää laajasti töitä tehden ja kuulla kollegoideni toimista omissa työtehtävissään. Tämä on minulle henkilökohtaisesti paras tapa oppia ja kehittää itseäni. Odotan innolla mitä loppuaika harjoittelusta antaa!"

Aino Kuismin – Digital Concept Designer Trainee

Missä tiimissä työskentelet?

"Digitiimissä! Koko digitiimi on ollut kannustava ja porukka on jeesannut aina tarpeen tullen. Mun on annettu tehdä tosi itsenäisesti hommia ja on tuntunut siltä, että mun tekemiseen ja osaamiseen luotetaan. Harkkajaksolle lähdin tietämättä juuri mitään mainostoimistoista ja nyt kuva on selkiintynyt paljon."

Millaisia hommia työpöydällä?

"Harkkajakson aikana oon päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia töitä. Verkkosivujen suunnitteluprosessi on tullut tutuksi ja siinä samalla tuli opittua myös täysin uusi työkalu, Figma. Työlistalla on ollut myös ikonisuunnittelua, animointia, kuvankäsittelyä, bannereiden tekoa, sisällön syöttöä… You name it. Oon ehtinyt kerrata myös koulussa opittua (mutta sinne vähän unohdettua) html-, css- ja javascript-osaamista."

Elina “Elli” Huhta – Copywriter Trainee

Miten päädyit Drama Queenille?

"Satumaisen sattuman kautta. Muutin Turkuun opiskelemaan mainonnan suunnittelua Taideakatemiassa, ja ykkösvuoden lopulla, eli viime keväänä päätin hakea tänne harkkaan, ennen kuin Drama Academya oli vielä olemassakaan. Sain jo silloin käsityksen deequilusta 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan kautta, ja palasin ilomielin toistamiseen taloon oppimaan lisää, sillä faktahan on, että näitä asioita ei koulussa opi samalla tavalla."

Mikä on ollut kiinnostavinta harjoittelujakson aikana?

"Kiinnostavinta on ollut tietysti itse tekeminen ja oman kehityksen huomaaminen tehdessä. Myös Drama Academyn tekemä trainee pitch asiakkaalle oli tosi mielenkiintoinen prokkis, jonka aikana vahvistui ennen kaikkea usko omaan tekemiseen. Konseptisuunnittelulle iso sydän! Ja mentorilleni Heidille vielä isompi sydän!"

Alexandrine “Dinne” Lindstedt – Project Management Trainee

Suurimmat vahvuutesi?

"Suurimmat vahvuuteni ovat markkinoinnissa, vastuullisuudessa ja kestävässä kehityksessä, sillä opintoni Hankenilla pohjautuivat näille uomille. Olen myös äärimmäisen ekstrovertti ja sosiaalinen tyyppi, ja rakastan työskennellä ihmisten parissa – silloin olen parhaimmillani."

Missä tiimissä operoit?

"Olen osana L’Oréalin tiimiä, jossa aloitin projektijohtajaharkkarina, ja mentorini Fannyn siirryttyä toiseen työpaikkaan pääsin täyttämään hänen saappaansa, eli toimin tästä edes projektikoordinaattorina. Parempaa en olisi osannut edes toivoa!"

Tuukka Ruottinen – Designer Trainee

Teitte yhdessä Drama Academyn traineetiimillä asiakasprojektipitchauksen – mietteitä siitä?

"Se oli ennen kaikkea opettavaa ja kunnioitti jokaisen tiimiläisen vahvuuksia, jonka lisäksi pääsimme käymään yhdessä läpi koko suunnitteluprosessin."

Miten Drama Academy on vastannut odotuksiasi?

"Odotukseni ovat olleet myönteiset. Pääsin heti töiden pariin ja sen kautta olen oppinut työni kuvasta paljon sekä oppinut nopeasti talon tavoille. Työlistalla on ollut mukavasti hommaa alusta saakka ja töiden moninaisuus on lisääntynyt ajan kuluessa. Tiimiläisiltä on voinut kysyä neuvoa ja apua erilaisissa asioissa. Lisäksi yhteiset lounaspsykologiahetket ovat 5/5."

Summa summarum: Kaikki traineet ovat yhtä mieltä siitä, että konsepti on onnistunut toteutukseltaan loistavasti. Mitä mieltä on HR Silvonen?

“Kokemus on ollut kaikin puolin positiivinen. Jokainen trainee on osoittanut kykynsä toimia ammattimaisesti mainostoimistomaailmassa ja mikä parasta, he ovat tuoneet uutta ajattelua tekemiseemme. Osa Drama Academylaisista on myös löytänyt meiltä vakituisen työpaikan”, Silvonen kertoo.

Yhteneväisellä linjalla ovat myös mentorit, jotka toimivat Drama Academyn traineiden luottopakkeina ja ohjureina. Mahtavat mentorit ovat jakaneet uusille kokelaille tärkeiden oppien ja käytännön tekemisen lisäksi kiitosta – niin tekemisen kehityksestä kuin apukäsistäkin. 

Seuraava Drama Academy on tarkoitus käynnistää loppuvuodesta ja haut aloitetaan syksyllä.