Haikuja mainoskesästä osa 2

Tämän postauksen ensimmäinen osa, Haikuja mainoskesästä, julkaistiin vuosi sitten. Silloin olisi ollut vaikea uskoa, kuinka erilaiselta kesä 2020 näyttää. Nimittäin gridiruudukolta, alaviistokameralta, asunnon ainoalta videopalaverin vuoksi siivotulta neliömetriltä sekä eleiden ja ilmeiden tulkintaa vaikeuttavalta sekunnin viiveeltä.

Lohdullista kuitenkin on, että uuden normaalin takana on paljon vanhaa normaalia. Niin kuin vaikka grillaus- ja makkara-aiheiset mainokset, sääkohdennetut ideat joita ei koskaan lopulta toteuteta sekä Ilmatieteen laitoksen aurinkolupauksista riippumaton hiki, joka helmeilee niin suunnittelijan, asiakkaan kuin proikkarinkin otsalla ennen ansaittua tai ansaitsematonta kesälomaa. Devaajan otsa pysyy mukavan viileänä pimennysverhojen ja usb-porttiin kytketyn tuulettimen ansiosta. Accountit ovat jo kauan sitten oppineet pitämään pokerinaaman ja tukahduttamaan kaikki fyysiset reaktionsa. Toimitusjohtajalla saattaa olla hiki tai sitten ei, mutta joka tapauksessa kyseessä on strateginen valinta, jonka avulla toimistomme pystyy vastaamaan entistä ketterämmin asiakkaidemme sekä muuttuneen toimintakentän haasteisiin ja tarpeisiin.

Oma panokseni vanhan normaalin ylläpitämiseen on tämä blogikirjoitus, Haikuja mainoskesästä osa 2. Haaveissani se on toinen pitkästä sarjasta, joka tulee aikojen saatossa läpileikkaamaan viiltävästi suomalaisen mainoskentän vuosikymmenet. Todellisuus lienee jotain muuta, mutta siihen asti – pidetään unelmista kiinni!

Kertauksena vielä teille, joille tämä Japanin runoniekkojen lahja maailmalle on vieras: Haiku on kolmisäkeinen runo, jossa on 17 tavua. Tavut jakaantuvat säkeiksi suhteessa 5-7-5.

Koska koronakevät on ollut raskas, on säästöjä pakko tehdä paikassa jos toisessa. Siksi leikkuri on käynyt myös tämän vuoden haikukokoelmaan. Kymmenen ajatushelmen sijaan luvassa on kuusi mainoskesän ydintä  syväluotaavaa teosta. Olkaa hyvä.

Yhdessä blaa blaa /
Kukaan ei enää jaksa /
Juna meni jo

MP kampanja X /
Teen kyselyn Jodeliin /
Omasta työstä

Taas saa valita /
Onko kesäkilpailu /
Kuuma vai viilee

Etäpäivä 74 /
Google Meets Epätoivo /
Wi-fi ei toimi

Mainosbudjetti /
Jo ennen juhannusta /
Paloi kuin kokko

Toimistolle taas /
Mahtuuko housut enää /
Valitsen mekon

Kiitos kun luit. Erityiskiitos, jos olet kustantajan edustaja – LinkedIn-profiilini saa edelleen lähettää kustannussopimustarjouksia. Edellinen taisi hukkua matkalla sukunimen vaihtumisesta aiheutuneen sekaannuksen vuoksi. Laita rohkeasti vain uudestaan tulemaan.

Kesäterveisteni loppusanat lainaan Pete Parkkoselta:

Voimaa ja valoa. Kohta sataa.

Annika Ohtonen
Kirjoittaja on Senior Copywriter, joka pohtii, voiko enää käyttää camo-kuosia ilman metsästysharrastusta tai yhteyksiä sissijärjestöihin.

Kuvitus: Kai Seppänen

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields