Haikuja mainoskesästä, osa 3

Ensiksi: Hieman hikinen, mutta silti ihan miellyttävä halaus sinulle, lukija. Hienoa, että olet selviytynyt tänne saakka! 

Edeltävät kuukaudet ovat nimittäin olleet rankkoja. Erityisesti luoville suunnittelijoille, jotka pitkän koronakiirastulen jälkeen ovat jälleen joutuneet kaivamaan pakistaan muitakin teemoja kuin “yhdessä” ja “vastuullisesti”.

Covidin tilalle on saapunut ketterä ad hoc -toimintamalli, sillä pandemia, sota sekä pääministerin nahkatakki, kireät trikoot ja muut pöyristyttävät asuvalinnat ovat osoittaneet suunnitelmallisuuden täysin turhaksi. Tämä pitää työvauhdin yllä silloinkin, kun tajuaa luovuuden ja inspiraation hukkuneen kahden etävuoden aikana helsinkiläisessä yksiössä jonnekin työnurkkauksen ja sohvan metrin pituiseen välimaastoon. Paitsi tietenkin turkulaisilla ja johtoportaalla, joilla on lomavastaajassa varaa ilmoittaa siirtyneensä etätöistä terassipatiolta lomailemaan laiturinnokkaan.

No niin, mutta. Ennen kuin kerrankin ilman 125 merkin rajoitusta kirjoittavan copywriterin jaarittelut lähtevät laukalle yhtä pahasti kuin asiakaspresentaatioon piirrettyjen sisäkkäisten ympyröiden määrä, lienee syytä mennä asiaan, joka on järjestyksessään kolmas Haikuja mainoskesästä -kokoelma. Muistinvirkistykseksi: Haiku on 17-tavuinen runo, jonka tavut on jaettu kolmeksi säkeeksi suhteessa 5-7-5.

Haikujen, toimiston kesäjuhlien jälkilöylyjen, lihatalojen grillispottien roihun ja auringon (piakkoin tappavan voimakkaan) säteilyn töhöttäessä niin voimallisesti, että Jodelin toksisimman kanavan @mainostoimistonkin kalsea tunnelma lämpenee, voimme julistaa mainoskesän virallisesti alkaneeksi! 

“Me suomalaiset /
olemme grillikansaa” /
ei ole insight 

Viimeinkin loma /
kusetus Severassa /
loppuu hetkeksi 

Neljä viikkoa /
aikaa nousta tuhkasta /
kuiskailee burnout

Copylla paine /
keksiä jotain hauskaa /
OOF-lomaviestiin 

Kyllä se trainee /
kokoversiot tekee /
luottaa AD, lähtee 

Mainos-Suomessa /
Huutelee kuikka, mutta /
vain radiossa

Mökin huussissa /
pääsen viimein pyyhkimään /
omaan tuotokseen

Onneksi vielä /
lomakohteen jinglessä /
onni on läsnä

Elokuun kohu /
ken joi kesän aikana /
perjantaipullot?


Vaikka kirjoitan hieman vinoon, seuraava toivotus on suora ilman vitsejä tai viisastelua: Myötätuulta kesäänne, ystävät, kollegat, asiakkaat, kilpailijat, mediatoimisto, jodlaajat, kohderyhmäksi määritellyt ja ihan kaikki muutkin. Kun maailma on kova, ollaan me pehmiksiä toisillemme.

Edelliset Haikuja mainoskesästä -sarjan osat löydät täältä ja täältä

Annika Ohtonen

Kirjoittaja on Senior Copywriter, joka luultavasti tarkistaa vastauksen kysymääsi oikeinkirjoituksen knoppitietoon tai muuhun kielen kuriositeettiin vaivihkaa googlettamalla.

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields