daily drama

Kuukauden kuumat 9/2020

Me täällä Drama Queenin toimistolla pohditaan jatkuvasti, mikä on kuuminta just nyt: ajankohtaisia trendejä, uutuuksia, tutkimuksia ja ilmiöitä internetin ihmeellisestä maailmasta, somea, digiä ja muuten vain siistejä juttuja. Kuukauden kuumia siis.

Ja jatkuvasti sitä aivan hämmästyy sitä laajuutta, millä me täällä maailmaa katsotaan: isoja linjoja, pieniä lillukoita. Kaikkea siltä väliltä. Täällä tehdään huomioita ilmiöistä, pohdiskellaan, löydetään uusia palveluja ja mainonnan mahdollisuuksia. Mukana on yhteiskunnan suuria laineita, jotka järisyttävät toimialoja laidasta laitaan ja pieniä teknisiä uudistuksia alustoihin, jotka kuitenkin voivat avata täysin uusia maailmoja asiakkaille.

Ehkä sinäkin hyödyt näistä huomioista, isoista ja pienistä, ehkä vähän randomeista mutta kaiken kaikkiaan kiinnostavista. Laitahan lukien ja nauti, tästä lähtien joka kuukausi!

Maksulliset online-tapahtumat saapuivat Facebookiin

Yrityksillä ja organisaatioilla on nyt mahdollisuus kerätä Facebookissa järjestämistään online-tapahtumista osallistumismaksua.  Uudistuksen tarkoituksena on tukea erityisesti pienyritysten bisnestä koronan vuoksi peruutettujen live-tapahtumien / -kurssien korvaamiseksi Facebook Live-tapahtumilla.

Kaikki Facebook Liven kautta järjestettävät tapahtumat eivät tietystikään voi korvata tai tuottaa samanlaista kokemusta osallistujalle kuin f2f-tapahtumat, mutta osallistumismaksun kerääminen voisi luonnollisesti tulla kyseeseen esimerkiksi kurssien, koulutusten, konserttien tai vastaavien yhteydessä.

Tieteellisesti tutkittu trendaa

Maailmanlaajuisen pandemian myötä kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia panostamaan terveyteen, ja vankan tieteellisesti perustellut ratkaisut näyttävät kiinnostavan entistäkin enemmän.

Esimerkiksi 89 % amerikkalaisista kertoo luottavansa erittäin tai melko paljon länsimaisen lääketieteen asiantuntijoihin, ja erittäin paljon luottavien osuus on loikannut koronaa edeltävästä 35 prosentista 43 prosenttiin.

Aallon harjalla on onnistunut ratsastamaan esimerkiksi neurokirurgin luoma Carebelly-vauvanruokabrändi, joka ampaisi hetkessä supersuosioon ja raportoi liikevaihtonsa nousseen käsittämättömällä 1 000 prosentilla – woooooot?!

Representaatio ja inklusiivisuus

Viime aikoina on käyty kuumia keskusteluja representaatiosta ja inklusiivisuudesta. Esimerkiksi Kansallisteatterin Kaikki äidistäni -näytelmä nostatti massiivisen some-kohun roolituksesta – onko roolihahmo transvestiitti vai transnainen ja sopiiko häntä esittämään perusheteromies Janne Reinikainen?

Yksinkertaisia vastauksia ei ehkä ole, mutta muistetaan huomioida tämäkin tunteita herättävä asia tarinoita, hahmoja ja castingia suunnitellessamme. Tuommehan tasa-arvoisesti näkyviksi ihmiskunnan kaikki kerrokset? Päästämmehän erilaiset ihmiset aidosti esiin?

Enää kukaan ei varmasti lankkaisi esimerkiksi Pekkaa ja Pätkää mustiksi, mutta voisiko Tom Hanks yhä näytellä Forest Gumpia tai buukattaisiinko Leonardo DiCaprio Arnien rooliin?

Vuokraus on se joka kannattaa?

Murroksessa olevat luksusbrändit ovat alkaneet puhutella nuorempia kohderyhmiä vuokrauspalveluilla. Syykin on selvä: Highsnobietyn mukaan vuoteen 2026 mennessä jo 60 % luksusmerkkien kuluttajista on vastuullisuutta peräänkuuluttavia ja erityisesti näinä aikoina taloudellisesta epävarmuudesta kärsiviä millenniaaleja ja Z-sukupolven edustajia. Trendi vuokraamisesta ostamisen sijaan siis vahvistuu koko ajan. Myös Clas Ohlson on hypännyt trendin aallonharjalle ja lanseerannut uuden työkalujen vuokrauspalvelun Suomessa.

Heittäydy nuorisolaiseksi ja testaa vaikka näitä: 

https://repeat.ganni.com/gb/en/ 

https://www.selfridges.com/GB/en/features/project-earth/rent/ 

www.hurrcollective.com