daily drama

Drama Queenin mediatiimi ohjasi matkailijat Ruka-Kuusamon äänimaisemaan

Kuinka Kusipuro lorisee ja miten väkevästi Pierusuolla kaasutellaan? Entäpä miltä kuulostaa Kiimakankaalla? Hyviä pohdintoja, joihin kiitettävän moni kotimaanmatkailija on kesän 2021 aikana lähtenyt hakemaan vastauksia Ruka-Kuusamosta. Koukuttavat ja houkuttavat kysymykset on asetellut Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n kesäkampanja “Miltä Kuusamo kuulostaa?”

Drama Queenin ideoiman mainoskampanjan onnistuneet tulokset kertovat jälleen täyden palvelun toimiston vahvuuksista. Kiitosta satelee etenkin mediatiimille, joka toi luovan suunnittelun rinnalle ymmärrystä kohderyhmistä ja kanavien erityispiirteistä. Drama Queenissa mediatiimin tehtävänä on varmistaa, että mainoskampanjat näkyvät ja kuuluvat oikeille ihmisille oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja vieläpä mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Vaikka Ruka-Kuusamon kampanja ja kesä vielä jatkuvat, suupielet karkasivat hymyyn jo puolimatkassa.

“Sosiaaliseen mediaan, radioon, Youtubeen ja nettitelevisioon jalkautunut mainonta on herättänyt todella paljon myönteisiä reaktioita ja saanut halutut kohderyhmät pysähtymään sisällön äärelle. Brändi tunnetaan ja muistetaan yhä paremmin ja mikä tärkeintä, suomalaiset ovat vastanneet Ruka-Kuusamon kutsuun”, iloitsee Essi Laakkonen, Drama Queenin Head of media & analysis.

Eri osaajien tiivis yhteistyö tuo tulosta

Miksi Ruka-Kuusamon kesäkampanja on sitten uponnut niin mainiosti suomalaisiin? Mediatiimin vetäjän mielestä tuloksissa näkyy myönteisesti Drama Queenin tiimien tiivis yhteispeli. Laakkonen kiittelee myös sujuvaa ja innostavaa yhteistyötä asiakkaan kanssa.

“Yhteistyö Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n kanssa on todella avointa ja ketterää. Sparrailemme paljon yhdessä, ja välillä asiakas antaa hyvinkin vapaat kädet osaamiseemme luottaen.”

Parhaat ratkaisut syntyvät, kun markkinointiviestinnän eri asiantuntijat ovat mukana heti suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi Drama Queenin mediatiimi pääsi heti alusta alkaen mukaan vastaamaan Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n briiffiin ja ideoimaan kampanjan toteutusta yhdessä luovien suunnittelijoiden kanssa.

“Tavoitteena oli tuoda rohkealla ja erottuvalla tavalla esille kesän monipuolisia aktiviteetteja ja saada ihmiset varaamaan kesälomamatkansa alueelle. Ruka-Kuusamon mainonta oli jo aikaisemmin naurattanut ihmisiä rumilla paikannimillään. Keksimme tuoda uudeksi ulottuvuudeksi äänen”, Laakkonen taustoittaa.

“Osana kampanjaa toteutettiin myös Äänipähkinä-visa, jossa Ruka-Kuusamon verkkosivustolla vierailevat pääsevät tunnistamaan ääniarvoituksia. Aktiviteeteista tuttujen äänien lisäksi mukana oli myös erikoisuuksia, kuten kiukkuisen oravan ja emoaan kutsuvan poron vasan ääni.”

Drama Queenin oivallus nojasi äänisisällön yhä kasvavaan suosioon. Musiikin lisäksi podcastit ja äänikirjat vetoavat nyt vahvasti ihmisiin.

“Kyllähän me olemme, liikumme ja työskentelemme koko ajan luurit korvilla. Ääni on erittäin tehokas keino herättää tunteita ja mielikuvia. Miksei siis kiinnostusta matkailuun voisi herättää kohteen poikkeuksellisen äänimaiseman avulla?”

Mediatiimi valmiina korjausliikkeisiin

Mediatiimin ansiosta Ruka-Kuusamon kesäkampanjan ideaa ymmärrettiin heti pyöritellä kanavavalintojen näkökulmasta: missä kanavissa kampanja tavoittaa yleisön, joka käyttää mediaa äänet päällä tai miten ihmiset saadaan kiinnostumaan ja laittamaan mykistetyt äänet päälle.

Asiakas ihastui lopulta ehdotukseen, ja Drama Queen pääsi toteuttamaan mainonnan materiaaleja. Äänimainosten tuotannosta vastasi Miracle Sound.

Jotta kampanjan hauskat mainokset ovat tavoittaneet kuulijat, on tarvittu Drama Queenin mediatiimin huolella suunnittelemaa mediastrategiaa. Mediatiimi huolehtii myös mainonnan ostoista, optimoinnista ja analysoinnista raportointia unohtamatta.

“Todella tärkeä osa työtämme on seurata dataa ja tuloksia kampanjan kuluessa. Testaamme, mitkä viestit ja materiaalit toimivat ja mitkä eivät. Pystymme ketterästi tekemään myös korjausliikkeitä”, Laakkonen painottaa.

Jopa mainonnan sisältöjä voidaan viilata, koska mainonnan tekijät ovat Drama Queenissa lähellä. Ruka-Kuusamon matkailukampanjassa mainosmateriaalit viilattiin toki jo alkumetreillä yhdessä asiakkaan kanssa niin huolella, että edes tarkan seurannan myötä muutoksiin ei ole ollut tarvetta.

Ja kuinka Kusipuro sitten lorisee?

Iloisesti totta kai!

 

Katso mainosvideo Ruka-Kuusamo – Kusipuro lorisee näin

Katso mainosvideo Ruka-Kuusamo – Pierusuolla kaasutellaan näin

Katso mainosvideo Ruka-Kuusamo – Mulkunputkula viuhuu näin