Hesburger ja Drama Queen pureskelivat ympäristövastuun dokumenttielokuvaksi

Miten pysäyttää ihmiset kuuntelemaan pikaruokaketjun viestiä ympäristöteoista? Tämä oli haaste, jota Hesburger ja Drama Queen alkoivat pureskella reilu vuosi sitten. Kerrottavaa oli paljon, mutta viestin muoto vaati pallottelua.

”Mietimme, miten Hesburgerin vastuullisuudesta kannattaisi kertoa välttyen aiheettomilta viherpesuväitteiltä ja miten viestimme aiheesta tuomitsematta, mutta silti keskustelua herättäen”, Drama Queenin luova johtaja Matias Mero taustoittaa.

Kinkkisen alkuasetelman ratkaisuksi ideoitiin vaikuttava dokumenttielokuva, jonka ohjaajaksi valittiin Iris Olsson ja tuotantoyhtiöksi Grillifilms. Neljään henkilötarinaan nojaava 12-minuuttinen vastuullisuusdokumentti ei julista tai tyydy raportoimaan Hesburgerin saavutuksia vaan ravistelee myös ihmisiä puntaroimaan, mistä ympäristöä kuormittavista tavoistaan he olisivat valmiita luopumaan.

”Dokumentin ja Hesburgerin vastuullisuuskampanjoinnin tavoitteena on saada ihmiset miettimään fiksumpia ja ympäristölle ystävällisempiä tapoja toimia varsin vaikeiden valintojen äärellä”, Mero kertoo.

Dokumenttiin haluttiin uskottavat ja eri näkökulmista puhuttelevat päähenkilöt. He innostuivat mukaan tutustuttuaan huolella Hesburgerin ympäristötoimiin.

“Uskomme ja toivomme, että dokumentti ja sen ympärille rakennettu kampanja herättävät keskustelua ympäristöasioista niin kuluttajissa kuin suomalaisissa yrityksissä. Hesburger tekee todella paljon töitä vastuullisuutensa eteen – nyt teoista kerrotaan ensimmäistä kertaa niiden ansaitsemalla tavalla”, Mero toteaa.

Elokuvan lisäksi Hesburgerin vastuullisuudesta viestitään yrityksen verkkosivustolla. Sosiaaliseen mediaan räätälöidyissä videoissa kerrotaan kompaktisti, miten ympäristövastuu näkyy Hesburgerin arjessa ja nähdään dokumentin päähenkilöiden vinkkejä kuluttajille. Mittavalla mainoskampanjalla kannustetaan katsomaan puhutteleva ilmastodokumentti täydessä mitassaan.

Drama Queenista dokumentin parissa ovat Meron ohella ahertaneet copywriter Annika Kosonen, AD Kai Seppänen ja projektipäällikkö Mirkka Varho.

Löydät ilmastodokumentin seuraavasta linkistä:

www.hesburger.fi/vastuullisuus

Jaa artikkeli

Muuta luettavaa

Got interested? Drop us a message.

Hi Drama Queen!

"(Required)" indicates required fields

Consent(Required)